RK Slovenije
Območno združenje Kamnik

Ljubljanska cesta 1
SI-1241 Kamnik
Tel: 01 831 16 97
Fax: 01 831 16 97
E-pošta: kamnik.ozrk@ozrks.si
Upravljanje piškotkov

Uradne ure:

Ponedeljek: 9:00-12:00
Sreda: 10:00-12:00 ter 14:00-16:00
Petek: 9:00-12:00

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja udeležencev PP

Kandidati za opravljanje tečaja in izpita iz PP morajo izpisati navedeni vprašalnik in izjavo o izpolnjevanju pogoja PCT in izpolnjeno prinesti na tečaj prve pomoči!

Podeli:

Pogoji za opravljanje PP Covid-19

PRIPOROČILA ZA ZMANJŠEVANJE MOŽNOSTI ŠIRJENJA VIRUSA SARS-CoV-2 (COVID-19) NA TEČAJIH IN IZPITIH PRVE POMOČI RDEČEGA KRIŽA SLOVENIJE

 

____________________________________________________________

Kandidat bo vabljen na izpit po vrstnem redu prijave. V primeru neudeležbe se je dolžan odjaviti v roku najmanj 20 dni pred pričetkom tečaja, sicer se bo štelo, kot da je pristopil k tečaju in izpitu, za kar bo prejel tudi račun in bo finančno odgovoren.

____________________________________________________________


Priporočila so dodatek k rednim higienskim pravilom, ki so že del utečene prakse tečajev in izpitov prve pomoči in jih Rdeči križ Slovenije – Območna združenja (v nadaljevanju: RKS – OZ) zaradi povišane ogroženosti, ki se je pojavila ob epidemiji COVID-19. Namen priporočil je zmanjšati tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2.


Novi koronavirus se prenaša predvsem kapljično, zato te okužbe uvrščamo med kapljične infekcije, za katere je značilno, da se prenašajo na kratko razdaljo neposredno s kužnimi kapljicami in posredno s kontaktom s površinami in predmeti. V nekaterih primerih pa nastane celo aerosol in aerogeni prenos, kar še povečuje nevarnost prenosa tudi na večje razdalje in s tem tudi stopnjo ogroženosti prisotnih.


Izvajanje higienskih ukrepov za zmanjševanje širjenja okužbe z novim koronavirusom

 

 • Za zagotavljanje potrebnih varnosnih ukrepov in varne izvedbe tečaja je odgovoren organizator tečaja.
 • Tečajev in izpitov prve pomoči se lahko udeležijo le zdravi kandidati brez znakov okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, težko dihanje, nahod) in / ali prebavil (slabost, bruhanje, driska), če zadnjih 14 dni niso bili v stiku s COVID-19 pozitivnimi osebami, in če v njihovi družini oz. ožji družbi ni oseb z znaki okužbe dihal. Za pridobitev navedenih informacij je potreben predhodni telefonski pogovor in podpisana izjava kandidata.
 • Enaki pogoji veljajo za izvajalce tečajev in izpitov prve pomoči.
 • Na začetku dogodka se udeležence tečajev in izpitov prve pomoči seznani s splošnimi higienskimi pravili in tudi z ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ter se jih spodbuja k rednemu higienskemu umivanju rok in higieni kašlja, kihanja, razkuževanja.
 • Organizator tečaja zagotovi zadostno količino razkužil, mila, papirnatih brisač, košev za odpadke, zaščitnih rokavic in nastavkov za izvajanje umetnih vpihov.
 • Udeležence tečajev se seznani s pravilnim rokovanjem z zaščitnimi maskami in rokavicami (nameščanje, snemanje) in s pravilnim postopkom ravnanja s potencialno kužnim materialom (uporabljene maske, rokavice...) po uporabi.
 • Ob umivalnike se namesti plakate z navodili za pravilno higiensko umivanje in razkuževanje rok.
 • Na mestih, kjer ni možnosti umivanja rok se namesti razkužila za roke z navodili za njihovo uporabo.

 

Priporočila so pripravljena ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije (dostopno na spletni povezavi: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov).

 • Učilnice se zračijo v skladu z navodili dostopnimi na spletni strani https://www.nijz.si/sl/navodila-za-prezracevanje-prostorov-izven-zdravstvenih-ustanov-v-casu-sirjenja-okuzbe-covid-19).
 • Pri oblikovanju sedežnega reda udeležencev se upošteva varnostna razdalja, ki ne sme biti manjša od 1,5 metra.
 • Za čiščenje prostorov in površin se uporablja običajna čistila in detergente ter izvaja čiščenje po dogovorjenem načinu. Po potrebi se prostori tudi razkužijo (v primeru, da se kljub opozorilom ali previdnosti izkaže, da je med udeleženci na tečaju oseba, ki kaže znake okužbe). V tem primeru se tečaj prekine, obolelega udeleženca se naprosi, da zapusti tečaj.
 • Pogosteje in skrbneje se izvaja čiščenje in razkuževanje vseh površin, ki se jih udeleženci tečajev in izpitov ter zaposleni pogosteje dotikajo z rokami (učni materiali, lutke, učni AED, kljuke, opornice, idr....), najmanj po vsaki delavnici.
 • Priporočamo uporabo demonstracijskih lutk, ki omogočajo dober higienski režim;
 • Priporočamo uporabo ene lutke na enega tečajnika;
 • Priporočamo izvajanje praktičnega prikaza umetnih vpihov z nastavkom za izvajanje le – tega;
 • Priporočamo pravilno uporabo zaščitnih rokavic ves čas praktičnega dela tečaja (udeleženci in izvajalci). Uporabo zaščitnih rokavic se lahko nadomestite s higienskim umivanjem in razkuževanjem rok.

 

Ukrepi pri udeležencih zbolelih za COVID-19


Udeleženec, ki kaže znake okužbe naj po telefonu sporoči, da je zbolel. Naj ne hodi na tečaj in/ali izpit prve pomoči. Z udeležencem se dogovorite za nov termin po ozdravitvi. Priporočamo odlog vsaj za 14 dni po popolni ozdravitvi.
Udeleženci tečajev in / ali izpitov ter licencirani predavatelji prve pomoči Rdečega križa Slovenije, ki kažejo znake okužbe, kot so: utrujenost, nahod, povišana telesna temperatura, kašelj in splošna oslabelost se tečajev in / ali izpitov prve pomoči ne smejo udeležiti – če se omenjene znake in simptome ugotovi na samem tečaju in / ali izpitu prve pomoči, organizator zaprosi udeležence in / ali izvajalce, da dogodek zapustijo.


Uporaba demonstracijskih lutk


Udeleženci tečajev in/ali izpitov prve pomoči, ki kažejo naslednje znake, ne smejo uporabljati demonstracijskih lutk:

 • poškodbe kože (nezaščitene rane, herpes) na rokah ali ustih;
 • kakršnekoli znak nalezljive bolezni (povišana telesna temperatura, nahod, kašelj, težko dihanje, slabo počutje, bolečine v mišicah, slabost, bruhanje, driska, kožni izpuščaj,....).

 

Predlagamo uporabo enostavnih lutk za množično učenje, tako da ima vsak tečajnik na razpolago svojo lutko.
Ob tem je potrebno poudariti:

 

 • udeleženci tečajev in / ali izpitov prve pomoči ter licencirani predavatelji prve pomoči Rdečega križa Slovenije morajo imeti čiste roke, prav tako jih je potrebno opozarjati o pomenu higienskega umivanja rok;
 • vsak udeleženec tečaja in / ali izpita prve pomoči uporablja svojo zaščitno folijo za izvajanje umetnega dihanja. Licencirani predavatelj prve pomoči Rdečega križa Slovenije mora udeležencem podati navodila o pravilni namestitvi in rabi zaščitne folije;
 • v kolikor je na tečaju prve pomoči izražen zadržek za izvajanje umetnega dihanja s strani udeleženca, le – ta izvaja le zunanje stise prsnega koša. Na izpitu prve pomoči udeleženec prikaže celoten postopek temeljnih postopkov oživljanja (zunanje stise prsnega koša vključno z umetnimi vpihi).

 

Postopek čiščenja in razkuževanja demonstracijskih lutk


Vzdrževanje, čiščenje in razkuževanje demonstracijskih lutk se izvaja skladno z navodili proizvajalca. Higienska pravila naj se uporabljajo v praksi kadarkoli, za vse vrste tečajev, naj bodo začetni ali nadaljevalni. Informacije o tveganjih za nastanek okužbe in postopki higiene naj postanejo del tečajev prve pomoči.


Predlagamo tudi zbiranje in prijavljanje (na RKS) morebitnih težav / posledic zaradi uporabe lutk in drugega učnega materiala in predlogov za izboljšave, da bi se znali v bodoče pravilno usmeriti pri opremljanju in izvajanju tečajev.


V Ljubljani, 20. maja 2020


Nacionalni inštitut za javno zdravje in Ministrstvo za zdravje RS

Podeli:

Navodila za izvajanje socialnovarstvenih programov

Tečaj in izpit iz prve pomoči za voznike motornih vozil

PRIJAVE za tečaje PP sprejemajo na:

Avtošola Šmarca, Novi trg 26b (nasproti GSŠRM Kamnik)

http://www.avtosola-smarca.com

Telefon:  centrala: 01 83 11 012


              direktor: 040 20 15 15


e-pošta: borut.zagar@avtosola-smarca.com

 

 

 

Znesek nakažite na TRR: SI56 0231 2001 1158 889

Namen: PRIIMEK in IME kandidata

Fotokopijo potrdila o plačilu prinesite s sabo na dan opravljanja izpita prve pomoči!

CENA:                   tečaj:   33,63 €

                            izpit:   65,83 €

                            skupaj: 99,46 €

Primer izpolnjenega UPN naloga:

TRR: SI56 0231 2001 1158 889

KDAJ:

V letu 2022:

 

KANDIDATI ZA TEČAJE PRVE POMOČI NAJ ODDAJO PRIJAVO PRAVOČASNO, V AVTOŠOLI ŠMARCA KAMNIK. (vsaj 15 dni pred izvedbo tečaja)

Prosimo, da se tečaja zagotovo udeležite kot ste vabljeni, ker je sicer čakalni seznam dolg!

 

V primeru, da ste izkaznico iz prve pomoči izgubili in ste izpit iz PP VMV opravili v Kamniku morate predhodno najaviti svoj obisk, izpolniti vlogo za duplikat (v prilogi) in plačati 26,11 EUR. Upoštevali bomo naročilo, ko bo vloga popolna.

Pripete datoteke

Podeli:

TEČAJ IN IZPIT PRVE POMOČI ZA PODJETJA

Izobraževanje - podjetja: RAZPISUJEMO IZOBRAŽEVANJE:

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

RKS Območno združenje Kamnik obvešča, da organiziramo tečaje prve pomoči za delovne organizacije.

Organizacija tečaja in termin prilagodimo potrebam delovne organizacije.

Za dodatne informacije smo na voljo na naslovu RKS OZ Kamnik, Ljubljanska 1, prvo nadstropje (nad ZZZS).

 

Cena tečaja je 97,80 € za kandidatko/ta in je enotna za vso Slovenijo.  V ceno je vštet DDV.

V kolikor gre za permanentno sodelovanje in večih skupin nudimo popust.

Cena vključuje predavanja, praktični del in izpit.

Prijave sprejemamo: po telefonu 01 8311 697 in  na elektronski naslov:

kamnik.ozrk@ozrks.si

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Kamnik